Laatikkopyörien kokovertailu

Laatikkojen kokovertailu alkamassa. Takana kolmipyörä (leveämpi malli, dark metallic blue), keskellä lyhyt kaksipyöräinen Cargobike (kiiltävä musta, vaal. sin Clarijksen kuomulla ja XL-laukuilla), ja oikealla pitkä Cargobike (A-väri:Dark metallic blue, B-väri: Creme)

Päivitetty 2024: Lisätty uusia kuvia loppuun ja päivitetyt tekstinkohdat merkitty. En kuitenkaan ehtinyt päivittämään koko tekstiä.

Päivitetty 2016: Ensimmäistä tavarafillariaan hankkivien yleisin kysymys tuntuu olevan, että mikä tavarafillari olisi minulle/meidän perheelle sopivin. Fr8/Gr8:n ja laatikkofillarin välillä valinta on usein melko selkeä omien tarpeiden mukaan. Mutta jos on päätetty hankkiä juuri laatikkofillari, niin alkaa pohtiminen oikeastaan kolmen eri mallin välillä: Lyhyt vai pitkä kaksipyöräinen, vai kolmipyörä?

Näistä pitkä Cargobike tai Workcyclesin Kr8 on kenties vielä vuonna 2016 yhä yleisin koko laatikkopyörissä. Sinne mahtuu esimerkiksi vauvan kaukalo ja yksi tai kaksi lasta sen lisäksi penkille istumaan. Tai pieni/keskikokoinen koira lasten kanssa. Tai paljon ostoksia. Ja lapset. Tai todella paljon ostoksia ilman lapsia. Vertailun vuoksi, pitkän Kr8:n tai Cargobiken kyytiin saa lastattua sellaisen täyden hypermarketostoskärryllisen tavaraa vaikka lasten synttäreitä varten, ainakin jos perällä on vielä pyörälaukut. Kaksi lasta ja potkupyörät. Lapsia ja tavaraa kierrätyspisteelle vietäväksi. Kierrätyspisteellä lapset voivat seistä penkillä, ja lajitella paperit ja lasit omiin lokeroihinsa.. Siihen saa myös lisäpenkin, johon voi istuttaa mukavasti kolmannen lapsen, tai kaverin. Malliin saa myös sadekuomun, mutta kolmas penkillä istuva ei tällöin meinaa mahtua kypärä päässä penkille, jos ei ole aivan erityisen pieni. Kolmas mahtuu toki tilapäisesti myös laatikon lattialle istumaan. Ja toki laatikon pohjalle mahtuu lapsi nukkumaan, tai kaksi pienempää lasta.
Eli, kaikenkaikkiaan pitkä laatikkopyörä on perheen monikäyttöinen pyörä, joka on ollut kovin pidetty. Se on siis Liikkuvan Laatikon toistaiseksi eniten myyty malli, joita meiltä menee perheille sekä Workcyclesin Kr8:a, että Bakfiets.nl:n Cargobikeä.

DSC_0176

Pitkä WorkCycles Cargobike. Se suosituin malli. Kuvassa kolmevuotias, noin metrin mittainen lapsi.

 

DSC_0180

Pitkän Cargobiken pohjalla ottaa vaikka torkut.

 

DSC_0182

Pitkä Cargobike. Jos lapset ovat jo isompia, niin penkin voi taittaa ylös ja pohjalle voi pistää istuinpehmusteen ja lantiovyön. Siten saa paljon lisää pääntilaa ja myös pyörän painopiste siirtyy alemmas joka parantaa ajo-ominaisuuksia.

 

lisäpenkki

Pitkään malliin mahtuu lisäpenkki, jolloin laatikkoon mahtuu kolmas lapsi turvavöihin kiinni. Tarvittaessa mahtuu myös kaksi pientä lasta.

 

Maxi cosi bridge

Tässä vauvan kaukalo on asennettu korokkeen päälle, jolloin kaukalo nousee ylemmäs, ja samalla eteenpäin. Tällöin penkille mahtuu kaksi isoakin lasta. Useimpien kaukaloiden kanssa mahtuu vielä sadekuomu koko porukan päälle. Useimmat kaukalot voi kiinnittää myös suoraan pohjalle toiseen laitaan, jolloin penkille mahtuu hyvin yksi lapsi jalkoineen.

Lyhyt Cargobike on se ”harvinaisempi” malli. Ehkäpä tusinasta Cargobikejä aina muutama malli on lyhyitä? Mielestäni se on ehkä hieman aliarvostettu. Sen oleellisin rajoitus on ehkä se, että jos pyörän kyydillä on vauvan kaukalo, ei penkille mahdu istumaan toista ja kolmatta lasta. Mutta, pyörään voi toki laittaa isommalle lapselle lastenistuimen tavaratelineelle tarvittaessa, kunnes kaukaloikä loppuu. Jos lapsi tykkää nukkua laatikon pohjalla, niin tässä mallissa se ei pysty pötköttelemään ihan niin pitkänä kuin pidemmässä laatikossa. Mutta tuo nyt ei monia lapsia tunnu haittaavan. Hieman pienempää laatikon kokoa pystyy myös kompensoimaan laittamalla tarakalle XL-kokoiset pyörälaukut. Karkeasti arvioiden, lyhyt pyörä Clarijksen XL-laukuilla on tavaratilaltaan vastaava pitkän pyörän kanssa ilman laukkuja.Mutta mitkä hyödyt sitten ovat verrattuna pitkään malliin? Ennen kaikkea, pyörä tuntuu lähes tavalliselta pyörältä. Se on lyhyempi ja ketterämpi. Tämän huomaa etenkin keskustan ahtaissa paikoissa, pysähdyttäessä leveän tien keskisaarekkeelle, tai painettaessa liikennevalojen nappeja. Viimeksi mainitun lapset tekevät mielellään laatikossa istuen. Lyhyempi pyörä myös mahtuu helpommin pyörävarastoihin ja katoksiin. Ja jos pitkällä pyörällä tuntuu joskus hölmöltä ajella ilman lastia, niin tällä mallilla ajelee mielestäni ihan mukavasti myös tyhjänä.

Kaksipyöräisen laatikkopyörän etuihin kuuluu kuitenkin myös lyhyessä mallissa matala painopiste isolla lastilla ajettaessa, sekä super-tukeva seisontatuki. Lyhyempää mallia onkin mennyt myös perheisiin, joissa lapset ovat jo melko isoja, ja kulkevat vanhempien pyörän kyydissä harvakseltaan. Mutta sen sijaan pyörällä hoidetaan kauppareissut ja satunnaiset kuskaamiset, sekä työmatkat. Talviajossa lyhyt pyörä on myös pitkää näppärämpi, sillä etupyörällä on tyhjänä ajettaessa enemmän painoa, ja pito siten parempi. Ja kyllä lyhyeen malliinkin mahtuu tarvittaessa paljon tavaraa. Laatikon kylkiin voi kiinnittää kuormansidontalenkit, jolloin hihnoilla laatikon tavarakuorman voi ylipakata laitoja korkeammaksi.
Uudemmista malleista Riese&Mullerin Load (60) vastaa laatikon pituudeltaan likimain Cargobiken lyhyttä mallia, mutta Loadin laatikko on hieman kapeampi. Cargobikeen mahtuu hyvin kaksi päiväkoti/eskari-ikäistä, mutta Loadiin menee mukavasti pidemmille matkoille vain kaksi pienempää lasta. Päivitys 2024: Nykyään on toki myös pidempi Load 75, joka tarjoaa lisätilaa verrattuna lyhyempään malliin.

DSC_0184

Lyhyt Cargobike. Penkin alle mahtuu kaksi pientä kauppakassia, ja jalkojen eteen/alle yksi iso. XL-pyörälaukkuihin menee kaksi isoa kauppakassia. XL-laukkujen koosta kertonee se, että taakse mahtuu 16 kpl 1,5 litran juomapulloa, ja vähän päälle.

 

DSC_0190

Kyllähän täällä pohjallakin voi torkut ottaa, mutta ei siellä enää kolmivuotias makaamaan mahdu.

Kolmipyöriä on kahta mallia. Leveää ja kapeaa. Seuraavassa kuvat ja kokemukset koskevat leveää mallia.
Edellisiin pyöriin verrattuna kolmipyörän laatikko on massiivisen kokoinen. Vakiona siinä on penkit ja turvavyöt neljälle lapselle. Molemmat penkit ovat saranoituja, ja kun ne nostaa ylös, korkeiden laitojen sisään voi pakata todella paljon tavaraa. 60 senttiä leveitä muuttolaatikoita täynnä omenia, kanistereita mehua varten, suuret määrät pahvia kierrätyspisteelle, mitä vain mieleen tulee. Mielestäni tänne mahtuu kyytiin enemmän tavaraa kuin farmariautoon. Koska kattoa ei ole, niin isot ja korkeat tavarat saa tarvittaessa mahtumaan kyytiin. Jos menemme lasten kanssa vaikkapa metsään koiran kanssa, niin nelijalkaiset tuntuvat viihtyvän tässä pyörämallissa kaksipyöräisiä paremmin. Lieneekö syynä kallistelemattomuus tai korkeat laidat? Lisäksi, koiran, lasten tai potkupyöräilijöiden ulkoiluttaminen onnistuu tällä mallilla hyvin. Sillä voi madella kävelyvauhtia, ja pysähtyminen onnistuu satulassa istuen.
Isojen kuormien lastaus ja ajaminen lastissa on helppoa kolmen pyörän ansiosta. Pyörän heikkous on hitaus, eli sillä ei matka etene niin nopeasti kuin kaksipyöräisillä malleilla. Mutta lyhyillä matkoilla tästä pyörästä rupeaa tulemaan perheen suosikki leppoisan ajamisen ansiosta. Ja nopeuteen toki auttaisi sähköavustus, jota tässä koeajomallissa ei ole. Sähköversiossa on moottorit molemmissa etupyörissä, joten neljän lapsen kanssa matka taittuu myös loskassa. Kuomuista on huomioitava, että esimerkiksi preeriakuomun alle mahtuu neljä lasta talvivaatteissa istumaan. Talvi- ja syysajossa mukava lisä on kaksi ajovaloa edessä, ja yksi takana. Toimivat tietysti napadynamolla, jolloin valot voi jättää aina päälle. Näistä valoista ja heijastimista on saatu kehuja myös autokuskeilta ja muilta tielläliikkujilta. Pyörä on myös suhteellisen lyhyt, joka on etu käsittelyn kannalta kaupunkien keskustoissa. Lisäksi, lastattuna pyörällä voi tehdä paikoillaan ns. kottikärrykäännöksen, eli nostaa tarakasta perän ylös, ja kääntää pyörän paikoillaan. Painohan on pääosin renkaiden päällä.

DSC_0193

Bakfiets.nl Trike, leveä malli.

 

DSC_0197

Etupenkeille mahtuu kaksi lasta lisää. Hyvä puoli tässä on myös se, että mahdollisesti kinastelevat sisarukset saa tarvittaessa eri penkkiriveille istumaan. Ja keskustelu kuskin kanssa on helppoa.

 

DSC_0199

Täällä nukkuu vaikka kokonainen päiväkotiryhmällinen lapsia.

 

DSC_0203

Ja kuva ylhäältä. Lyhyt ja pitkä cargobike ovat kyllä yhtä leveitä, vaikka kuvassa saattaa näyttää toisin. Kolmipyörä on kuitenkin levein. Kapeaa kolmipyörää kankkivat lähinnä ne, joiden tulee saada mahtumaan pyörä kapeasta portista esimerkiksi sisäpihalle.

 

Workcyclesin Kr8, joka korvasi heidän valikoimissaan Cargobiken, joita saa nykyään vain Bakfiets.nl tuotemerkin alta, myös meidän kauttamme. Laatikon kooltaan Kr8 ja Cargobike ovat identtiset, mutta yksityiskohdissa on eroa.

Workcyclesin Kr8, samaa kokoluokkaa vanhemman Cargobiken kanssa. Cargobikeä saa nykyään ainoastaan Bakfiets.nl tuotemerkillä. Sekä Workcyclesiä että Bakfiets.nl pyöriä saa meidän kauttamme. Laatikon kooltaan Kr8 ja Cargobike ovat identtiset, mutta yksityiskohdissa on eroa.

 

kr8-ja-load-vertailu

Takana Riese&Müller Load 60, edessä Workcyclesin uusi Kr8, joka vastaa laatikon koolta Bakfiets.nl:n pitkää Cargobikeä. Laatikon koossa on huomattava ero, huomaa myös, että Loadissa lapset istuvat laatikon pohjalla olevalla pehmusteella, Kr8:ssa on penkki.

Ja sitten seuraavaksi mukana myös Riese&Müllerin Packster. Kannattaa huomioida, että Packsteria saa nykyään jopa kolmessa eri pituudessa, 40, 60 ja 80 cm laatikoilla. (2024 päivitys: Packster 60/80 on nykyään korvannut Transporter 65/85. Lyhin Packster 40 on poistunut, mutta kaudelle 2024 tulee täysin uudistettu Carrie tilalle.

Etummaisena Bakfiets.nl Cargobike (Workcycles Kr8 on samankokoinen), keskellä Riese&Muller Packster 60, takimmaisena Riese&Muller Load 60.

 

Vasemmalla Bakfiets.nl Cargobike (Workcycles Kr8 on samankokoinen), keskellä Riese&Muller Packster 60, oikealla Riese&Muller Load 60. Vaikka Packsterin ja Loadin laatikoissa ei ole pituuden puolesta merkittävää eroa, niin laatikon leveydessä on. Tömä vaikuttaa siihen, että esimerkiksi 5 ja 7 v. lapset eivät oikein mahdu Loadiin, mutta Paksteriin mahtuvat, kuten myös Cargobikeen/Kr8:iin. Toki, näistä Load 60 on näppärin ajettava, ja on mielestäni hyvin lähellä tavallista polkupyörää. Kaksi- tai kolmilapsisissa perheissä kannattaa huomioida, että jos laatikko on melko täynnä lapsista, niin Workcyclesin Kr8:in pitkä tarakka on paras (kestää noin 50 kg), sitten tulee Cargobike ja Packster (max 20/25 kg), ja täysjousitetussa Loadissa on heikoin tavarateline (noin 15/20 kg). Huomioi myös, että kuvassa Cargobiken penkin alle mahtuu pari kassia, Packsterissa ja Loadissa lapset istuvat lattialla olevassa pehmusteessa. Samaa ratkaisua tosin suosittelen usein myös noin 125+cm lapsille cargobikessä/Kr8:ssa. Tällöin kuomun alle saa lisää päätilaa kypärän kanssa, ja painopiste on alempana.

 

Packster kuomu edestäpäin. 2024 päivitys: Packster poistunut, uudistettu vastaava kokoluokka tilavammalla kuomulla on Transporter 65.

 

Packsterin kuomu sivulta, yksi viisivuotias kyydissä. Kr8/Cargobiken kuomu on tilavampi ja pidempi. Jälkimmäisiin saa nykyään myös extrakorkeaa kuomua.

 

Packsteri kuomu ”tuulisuoja”-asennossa. Kyydissä 5 ja 7 v. lapset.

 

2024 kommentit: Kuvassa keskellä vanhempi Load 75 korkeilla sivulaidoilla ja vanhalla penkillä. Loadissa lasten istuinpehmike on suoraan laatikon pohjalla. Cargobikessä ja Kr8:ssa on saranoitu istuin.

Load 60, 75 ja Cargobike/Kr8. Kaksi vasenta on uudistettu muutamaan kertaan, oikeanpuoleinen Cargobike on saanut myös pieniä parannuksia. 

Cargobike ja Load 75 kuomulla

 

R&M Load 75 vasemmalla, Cargobike oikealla. Huomio muuten detaljina se, että Cargobikeen on lisätty laatikon alareunaan heijastinteippiä, sitä saa meiltä.

2024 päivitys

Alkuperäinen blogiteksti oli jo vuodelta 2013, ja sitä oli päivitetty muutamaan kertaan. Mutta olisiko aika tehdä katsaus myös muutamaan uudempaan malliin? Cargobike on pysynyt vuosikaudet pääosin samanlaisena, joskin siinäkin on pieniä päivityksiä. Joten kaikki mallit ovat kehittyneet, uudistuneet tai sitten on tullut kokonaan uusia malleja, Kuten Riese & Mülleri Packster 70.

2024 kokovertailussa vasemmalta alkaen: R&M Transporter 65, R&M Packster 70, Cargobike Long, R&M Load 75, R&M Transporter 85 oikealla.
Vasemmalta alkaen: R&M Transporter 65, R&M Packster 70, Cargobike Long, R&M Load 75, R&M
Riese&Müller Transporter 65 huomaa myös lattian alla oleva iso säilytyslokero, jonka kannen voi taittaa tarvittaessa puoliksi auki. Silloin sitä voi käyttää tilanjakajana tai lisäjalkatilana.
Riese&Müller Packster 70. Huomaa, että penkkiä voi säätää helposti kolmeen eri kallistuskulmaan. Tässä penkki on pystyssä. Penkin voi myös taittaa ylös pois tieltä jos kyydissä on vain tavaraa. Vyöt sopivat myös isolle matkustajalle. Pohjalla meidän teettämä custom lattiapehmuste. Saa meiltä jos omassa Packsterissä ei ole sitä. Se ei ole liukas ja poistaa esimerkiksi kuvassakin näkyvän lukkoketjun kilinää.
Bakfiets. nl Cargobike, se perinteinen ja alkuperäinen malli jolla on 25 v juhlavuosi vuonna 2024. Suomessakin ensimmäiset näillä matkustaneet ovat jo kasvaneet aikuisiksi. Penki on saranoitu ja taittuu ylös pois tieltä jos tarpeen.
Riese & Müller Load 75, ja lisävarusteina saa tuon jalkalaatikon ja/tai kolmannen penkin. Etupenkki taittuu piiloon laatikkoon jos tarpeen, ja takapenkeillä on kallistusmahdollisuus kahteen eri asentoon jos laatikko on kiinni.
Laiskiainen on noin 100-110 cm pitkä mallinukke tällä kertaa, koska meidän omat juniorit eivät ole enää vertailukelpoisia verrattuna kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen.
Riese&Müller Transporter 65 ja 5-pistevyöt.
R&M Transporter 65. Olkapäiden kohdalle on kivasti sivutukea, ja vasemmassa kyljessä on ovi.
R&M Transporter 65 kuomun kanssa. Kuomu on tilava ja kantikas, ja se tarjoaa myös polkijalle kivasti suojaa viimalta tai sateelta. Sivut saa helteellä rullattua auki, ja takaosasta kuomu on aina auki. Sen jäykistetty lippa estää kuitenkin sadetta pääsemästä sisään.
R&M Packster 70 ja viisipistevyöt. Tämä on malliltaan kaikkein syvin laatikko. 5-pistevyöt ovat tässä hyvin suunniteltu, helppo säätää, ja säätyvät myös näistä pyöristä kaikkein pisimmille lapsille.
R&M Packster 70. Huomioi kuinka syvällä matkustaja istuu tässä laatikossa! Arvioisin tämän olevan syvyyden ansiosta turvallisin laatikko, mutta vastaavasti pienimmät eivät näe laatikosta ulos jos ei laita koroketta penkille. Vaijeriohjauksen ansiosta laatikosta ja painopisteestä on saatu hyvin matala, ja akut sijaitsevat optimaalisessa paikassa hyvin alhaalla ja lukituissa lokeroissa. Huomio! Pyörä on MY2023, ja vuodelle 2024 näissä on aina mukana vielä pääntuki, joka korottaa takalaitaa noin 10-15 cm.
R&M Packster 70 kuomu suljettuna. Tähän saa myös aurinkosuojan kuomun ikkunoiden yläosaan. Hyvä myös ulkosäilytyksessä tai talvella.
R&M Packster 70 ja kuomu kesäasennossa sivut ja takaosa rullattuna auki.
Bakfiets.nl Cargobike Long ja laiskiainen. Huomioi kuinka korkealla penkki on oletuksena. Sinne mahtuu alle reput tai kauppakassit. Penkkiin saa myös laskusarjan jolla penkkia saa alaspäin lasten kasvaessa. Tai voi sinne laittaa pohjalle istuinpehmusteen (vrt. keltainen R&M Load 75 vieressä). Vertailun yksinkertaisimmat 3-pistevyöt. Magneettisoljilla toki, joten todella helppokäyttöiset.
CArgobike Long. Tässä istutaan melko korkealla. Pienimmätkin lapset näkevät hyvin. Muista, että penkkiin saa laskusarjan jos haluaa matalamman istuinkorkeuden. Se pudottaa myös painopistettä alas. Mutta vakiopenkillä sivutukea on melko vähän, mutta kuomu tuo toki sivutuen tarvittassa. Malliin saa myös päätuen laatikon takalaitaan lisävarusteena.
R&M Load 75 kolmella penkillä (lisävarusteita). Loadin penkin selkänojissa on korkeussäätö, ja koon puolesta ne ovat parhaimmillaan pienemmillä lapsilla, joita mahtuukin tarvittaessa kolme. Takapenkeistä voi irroittaa toisen tai molemmat, ja jos on vain yksi penkki, niin sen saa laitettua keskelle. Tämä vaihtoehto tarjoaakin parhaan painopisteen ajamisen kannalta. Joten sanoisin, että yhden lapsen kanssa näistä Load on paras ajettava, etenkin jos lapsi istuu keskellä. 5-pistevyöt, ja penkki kallistuu kahteen asentoon jos kenkälaatikko on kiinni.
Hellou! Load 75:een saa lisävarusteena tarjoilupöydän. Se tekee matkustajien olon kuin olisi matkalla business-luokassa. Tässä syö välipalat, tekee askartelut tai vaikka koulutyöt. Pikakiinnitys. Ja voi tätä käyttää myös tavarankuljetukseen. Matkustajan jalat mahtuu alle, ja laukun tai kassit saa hihnoilla kiinni tason päälle.
R&M Load 75 ja kuomu kesäasennossa sivu rullattuna auki. Lastenistuimien kanssa oletuksena on matalat laidat, jotta kulku olisi helppoa. Mutta lisävarusteena laatikkoon saa myös korkeat sivulaidat. Voi laittaa tarvittaessa molemmille tai vain toiselle puolelle. Laatikon ja kuomun koko on sellainen, että itsekin mahdun tarvittaessa sinne (noin 187 cm). Huomioi kuitenkin, että Loadin laatikko on nykyään merkitty max 65 kg painolle.
Bonuskuva: R&M Transporter 65 on varustettu ovella, jolloin lasten tai lemmikkien kulku on helppoa. Tähän pyörään on myös lisävarusteena Dog kit. Siinä on laatikon pohjan pehmuste ja koiran kiinnityspiste. Kyydissä nyt varteilun vuoksi kaksi lapinkoiraa. Penkit ovat paikoillaan, ja ilman niitä olisi toki lisää tilaa. Mutta mihin vain näistä pyöristä mahtuu esimerkiksi yksi lapsi ja tämän kokoinen koira.

Yhteenveto

 • Trikeen saa lastata eteen 100 kg.
 • Cargobikeen 80 kg.
 • Loadiin 65 kg
 • Transporter-malleihin 100kg
 • Tarakka kestää Bakfietsin ja Workcyclesin pyörissä valmistajan mukaan 25/50 kg, mutta eipä se aikuisen alla satunnaisessa käytössä notku. R&M:n pyörissä vaihtelee mallin mukaan. Packster-mallissa telineen kesto on 27 kg, mutta jos lisävarusteista on valinnut täysjousituksen, niin vain 15 kg, joka on sama kuin Loadilla. Eli täysjousitetussa malleissa ei saa kuljettaa lasta takana. Transporter mallissa on telineellä merkintä 20 kg, joten valmistajan mukaan max 15 kg lapsi. Ja uudella tulevalla Carrie mallilla on taas takatarakalla 27 kg raja.
 • Päivitys 2024: Uuden tieliikennelain mukaan perhepyörään saa ottaa niin monta matkustajaa kuin mille valmistaja on pyörän tehnyt. (Vanhentunut tileiikennelaki sanoi, että kaksipyörällä saa kuljettaa kahta lasta, mutta tuo rajoitus on siis nyt jo poistunut). Mutta lisäpenkin avulla pitkässä Cargobikessä on siis laatikossa istuimet ja vyöt kolmelle. Ja neljännen lapsen saa tarvittaessa tilapäisajoon tarakalle.
 • Kolmipyörällä saa lain mukaan kuljettaa niin montaa, kuin siinä on paikat. Bakfietsin Trikeen mahtuu siis neljä, ja tarakalle menisi vielä yksi.
 • Ison kuorman kanssa Kr8:n tai Cargobiken seisontatuelta saaminen ja pyörän paikoillaan käsittely vaatii enemmän voimaa, kuin kolmipyörän kanssa. Normaali äiti/isä kyllä pärjää, mutta useamman lapsen kanssa kolmipyörän kanssa liikkeelle lähtö on helpompaa. Liikkeellä molemmat pyörät ovat helppoja käsitellä. Kolmipyörän kanssa ei kuitenkaan saa ajaa liian lujaa kaarteeseen, koska se ei kallistu kuten tavallinen pyörä. Tähän kuitenkin tottuu. Päivitys 2024: Jalkoihinkin on tullut kehitystä. Esimerkiksi R&M Packster 70:n jalka on jo saman tyylinen kuin esimerkiksi moottoripyörissä. Niissäkin jopa parisataakiloisen pyörän saa tuplajalan päälle jos tarpeen.
 • Kaksipyörällä voi ajaa poluilla ja urissa, kolmipyörällä ei. Kolmipyörällä on myös tukalaa ajaa viistoja pintoja pitkin.
 • Alussa esitellyt mallit ovat WorkCyclesin spekseillä kasattuja. Niissä on siis rungossa korkealaatuinen monikerroksinen maalaus (rungolla 10 v. takuu), lokareissa, muttereissa yms on käytetty ruostumatonta terästä, komponentit on valittu malliston parhaasta päästä luotettavuutta korostaen, ja niissä on kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin. Täysin koteloidut ketjut, dynamokäyttöiset valot edessä ja takana (napadynamo ja ledivalot), tukevat seisontatuet ja moni muu asia takaa huolettoman arkikäytön. Yksikään esittelyn pyöristä ei esimerkiksi kaadu, jos lapsi kiipeää sen kyytiin itse. Suojattujen ketjujen, rattaiden ja jarrujen väliin ei pysty (ainakaan helposti) laittamaan pieniä sormia, eivätkä lapset ja aikuiset pysty tuhrimään itseään öljyyn. Renkaat ovat pistosuojattu, ja niin edelleen. Päivitys 2024: Jossain vaiheessa myös Bakfiets päivitti mallinsa kansainvälisille markkinoille sopiviksi. Siitä lienee osaltaan pitkä kiitos Workcyclesille, joka näytti tietä tässä asiassa.
 • Useimmat Liikkuvan Laatikon kasaamat ja toimittamat pyörät on kustomoitu asiakkaan toiveiden mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että ennakkoon tilattuun pyörään voi valita haluamansa värin rungolle, peitteille ja laukuille. Lisäksi pyörään asennetaan halutut lastenistuimet ja muut mahdolliset tarvikkeet valmiiksi. Lukkoketjut, suojapeitteet ja muut tarvikkeet saa yleensä mukaan samalla kertaa. Kustomoinnista johtuen tilauspyörissä on melko hidas toimitusaika (noin 3 kk), joten ole ajoissa, kiitos. Tai tiedustele mitä varastosta sattuisi löytymään.
 • Kaipaatko tarkempia mittoja? Joistain pyöristä minulla on kyllä monisivuisia esitteitä mitoista yms, mutta tästä blogista tulisi kirja, jos koittaisin lisätä ne kaikki tähän. Kysy meiltä.