Bicicapace

Bicicapace on Italialainen pyörävalmistaja, joka tekee hyviä pyöriä arkiseen käyttöön. Pyörien tunnistettavin piirre on iso etulaukku, johon voi laskea kassikaupalla tavaraa ja harrastusvälineitä. Tavaran tai yhden lapsen kuljettamiseen sopii hyvin Classic-malli, joka on kooltaan vastaava tavallisen polkupyörän kanssa. Jos sinulla on lapsi ja tavaraa usein kyydissä, niin Classicona on takaosastaan noin viisitoista senttiä venytetty malli, joka tarjoaa reilusti tilaa yhdelle lapselle tai lyhyille matkoille voi mahtua mukaan jopa kaksi lasta. Mutta jos kyytiläisiä on usein kaksi (tai jopa kolme), niin siihen sopii hyvin Justlong. Se on pitkäperäpyörä, jonka pitkälle takatavaratelineelle saa kiinnitettyä kaksi kuppimallista lastenistuinta, tai lapset voivat istua suoraan tukevalle takatelineelle, jossa jaloille on varattu tukevat astinlaudat. Erinomainen lisä telineelle on myös kehikko, joka varmistaa lasten kyydissä pysymisen. Samaa kehikkoa voi käyttää myös tavaroiden kuljettamiseen. Pitkäperäpyörä onkin kooltaan näppärä arkipyörä, joka soveltuu hämmästyttävän monipuoliseen käyttöön. Esimerkiksi kaksi lasta ja yksi aikuinen siirtyy tällä pyörällä sujuvasti hiihtovarusteiden kanssa kotoa hiihtoladulle tai muihin harrastuksiin.

Tälle kaudelle Bicicapace tarjoaa hyvän valikoiman edullisesta 8v Classic-mallista (alkaen 1390€) aina hyvinvarusteltuun ja tilavaan Shimanon STEPS moottorilla varustettuun Justlong malliin asti (alkaen 3999€).

Bicicapace Classic

Bicicapace Classic

Bicicapace Classic. Taakse saa lisävarusteena tavaratelineen.

Bicicapace Justlong sopii moniin arjen askareisiin.

Justlongiin mahtuu hienosti jopa kolme lastenistuinta. Kaksi kuppipenkkiä taakse, ja yksi ohjaustangontaakse. Tankoon kiinnitettävät mini-istuimet soveltuvat max 15 kg lapsille.

Justlongin ”child-pack” sisältää tavaratelineelle kiinnittyvän kehikon, joka on monikäyttöinen. Sinne mahtuu istumaan 1-3 lasta, ja kehikko tarjoaa hyvän tuen lapsille. Kuvasta kannattaa huomata erityisesti erittäin tukeva seisontatuki, joka on oleellinen osa perhepyöriä. Vaikka lasta ei saisi ikinä päästää yksinään kiipeilemään pyörän päälle, niin hyvä tuki voi kuitenkin estää pyörän kaatumisen vaikka lapsi päättäisi itse kiivetä pyörän kyytiin.  

Tilaa on hyvin myös sisaruksille tai kaverille.

Kehikon laidoilla on levyt, jotka voi kääntää alas. Tällöin takaosa muodostaa korin esimerkiksi kauppakasseille.

Toinen laita on taitettu alas.

Jalkatuet voi kääntää tarvittaessa ylös.