Sähköpyörien huolto

Sähköpyörät ovat vihdoin jo ihan arkipäivää. Useimmat eivät edes ymmärrä, kuinka paljon niitä jo tuolla kaduilla liikkuu. Tämän vuoksi meillekin tulee monia huoltokysymyksiä näihin liittyen. Seuraavaksi selitän asiaa hieman, jotta tiedätte mitä apua meiltä saa, ja mitä ei:

Huollamme pyörän lisäksi sähköjä esimerkiksi seuraaviin tavarapyöriin ja systeemeihin:

  • Bosch (Esim. Riese&Müllerin pyörät, kuten Packster ja Load)
  • Shimano STEPS (esim. Bakfiets.nl Cargobike, Bicicapace)
  • Workcyclesin tehdasasennukset ja monet jälkeenpäin asennetut (Schachner, KM1, Bafang, Greencyclen sarjat pääosin, Pendix)
  • Azor (Eli vanhemmat Cargobiket ja Cargotrike, Workcycles ja Bakfiets.nl joissa moottori on etunavassa.)

Osaan pyöristä varaosat ovat suoraan hyllyssä, osaan tarvittaessa tilataan. Myös uudet akut saa tarvittaessa meiltä melko nopealla toimitusajalla. Emme yleensä pidä näitä omassa myyntivarastossa, jotta saisitte käyttöön varmasti tuoreet uudet akut. Testerit löytyvät niihin järjestelmiin, jotka sellaista tarjoavat (kuten Bosch ja Shimano). Vikakoodien luku ja raporttien tulostus onnistuu, kuten myös huolto- ja säätötoimet.

Mitä emme tee (ainakaan yleensä):

  • ”Kiinanpyörät”, eli mitä kaikkia näitä onkaan. Käänny ostopaikan tai maahantuojan puoleen. Jos hekään eivät voi tarjota apuaan tai varaosia, niin en minäkään yleensä voi. Tai en ainakaan mihinkään järkevään hintaan. Vinkki: älä osta pyörää tai etenkään sähköpyörää paikasta, joka ei tarjoa siihen huoltoa. Vältä siis kertakäyttötuotteita, ja hanki etenkin sähköpyörä pyöräliikkeestä, ei marketista tai kodinkoneliikkeestä.
  • Yamaha, Brose, jne, emme ole myyneet merkillä X varustettuja tavarafillareita, joten niihin emme tukea toistaiseksi tarjoa.