Nastarenkaille vaihtoehto kolmipyörään?

Talven aikana olen koekäyttänyt kolmipyörässä nastarenkaiden vaihtoehtoa, eli nippusiteitä. Kolmipyörä pysyy joka tapauksessa pystyssä, joten ainoa ongelma on yleensä eteenpäin pääsy. Tähän nippusiteet tuntuvat tarjoavan yllättävän paljon apua. Ne ovat toimineet paremmin kuin alkuun odotin. Nippusiteet pureutuvat lumeen tai pehmeään jäähän jonkin verran ja hiekoitushiekka tuntuu tuovan enemmän pitoa nippusiteiden avulla.

Nippusiteitä voi laittaa halutuin välein. Mitä enemmän, sitä enemmän pitoa.

Nippusiteitä voi laittaa halutuin välein. Mitä enemmän, sitä enemmän pitoa.

Nastarenkaan vaihdolta voi siis säästyä kolmipyörän käyttäjänä eteläsuomen lyhyessä ja lauhassa talvessa. Täytyy tosin huomata, että kulutusta nämä eivät varmaan kestä kovin pitkään, jos tien pinta on kuivaa asfalttia. Meillä talven ajomatkat ovat olleet lähes pelkästään lumella, jäällä ja hiekoitetulla pinnalla. Kovalla jäällä ja jarrutuspidossa nippuside ei ole aivan nastarenkaan veroinen.

Toistaiseksi en ole huomannut ylimääräistä kulumaa tai muuta vanteissa, joka johtuisi nippusiteistä. Asennuksessa rengaspaineita ei kannata laskea alas, sillä jos tämän jälkeen pumppaa renkaaseen isommat paineet, jäävät nippusiteet painuksiin. Käytössä nippusiteet tuntuvat liikkuvan herkimmin renkaan sutiessa, joten siteet voi suoraan asentaa pinnojen viereen tukea saamaan. Ja kyllähän kaikki hoksaavat että nämä nippusiteet toimivat vain napajarrullisissa polkupyörissä? Ei vannejarruille!

Nastarengas kolmipyörään tulee sen sijaan valita ajatuksella, koska renkaasta koskettaa tiehen pääosin vain keskikohta. Sivujen nastoista ei juuri ole hyötyä, joten kannattaa valita malli jossa nastat ovat pelkästään renkaan keskikohdassa.

Mukavia kevään ajoja! Ja hei, pyörät kesäksi kannattaa varata nyt!

IMG_2923

IMG_2928

IMG_2821

Valmiita settejäkin on saatavilla!

 

IMG_2926

Mukavia talven ajeluita! Meidän lapset matkaavat illarin kyydissä mieluiten myös talvella.