Bosch ABS 2.0 -jarrut polkupyörissä

ABS jarrut. Tiesitkö että ne on saatavilla tiettyihin pyörämalleihimme? Esimerkiksi Load4 ja Multicharger (Mixte) on saatavilla tällä varusteella. ABS ei toki voi poistaa kaikkia onnettomuuksia, mutta Boschin mukaan jopa liki 30% sähköpyörien onnettomuuksista voisi välttää ABS:n avulla. Ja 30% vähennys on merkittävä! Sen vuoksi otimme myös osan vuoden 2024 ennakkotilauspyöristä ABS jarruilla. Normaalihinta varusteelle on noin 400€, mutta tutustumistarjouksena tammi-helmi-maaliskuussa 2024 jos löydät itsellesi sopivan ABS jarruilla varustetun pyörän varastostamme (tai saapuvista pyöristä), niin tarjoan ABS jarrut kaupan päälle! Ja vaikka ostaisit tuon uuteen pyörään lisävarusteena pyörää tilatessa, niin 400€ on mielestäni pieni hinta siitä, jos sen avulla välttää onnettomuuden.
Kyseessä on siis Boschin toisen sukupolven ABS, joka on jo oikein toimiva. Se on tehty yhteistyössä toisen saksalaismerkin, eli Maguran kanssa. Se siis estää etupyörän lukkiutumisen, ja lisäksi se pyrkii estämään takarenkaan nousemisen irti maasta ääritilanteessa, eli tangon yli lentäminen ei pitäisi olla mahdollista.
Ajossa ABS toimii kuin ”taikaa”. Jos jarrutat kovaa asfaltilla ja eteen tulee jääkohta, niin jääkohdan ajaksi jarruvoima vähenee niin että etupyörä ei lukkiudu. Kun jää loppuu, niin paremman kitkan myötä jarruvoima taas paranee. Hämmästyttävää, mutta todella toimivaa.
Myönnän, että itsekin paljon ajavana olin epäileväinen näiden suhteen. Ja jos olen skarppina vaikka maastopyöräilemässä, niin en tällaista kaipaisi. Mutta ne yllättävät tilanteet! Minullekin on käynyt niin, että arkiajossa ajelee ajatuksissaan pyörätiellä, mutta sitten tapahtuu jotain yllättävää, niin sitä herkästi voi jarruttaa etujarrulla liian kovaa. Ja sellaisen tilanteen ABS voi pelastaa. Joten tutustu tekniikkaan vaikka Boschin sivuilta, tai kysy meiltä lisää.

Huomio! ABS vaikuttaa vain etujarruun, ja vain yli 5 km/h nopeuksissa.