Bosch PowerMore 250 tai R&M Range Extender 250

Bosch Powermore 250 on saatavilla Riese&Müllerin tilauspyöriin kaudelle 2025. Powermore 250, tai kuten R&M kutsuu, Range Extender 250, on pienikokoinen 250 Wh akku, joka on tarkoitettu pääosin pidentämään pyörän ajomatkaa. Esimerkiksi 500 Wh akulla varustettuun pyörään se tuo kolmanneksen lisää ajomatkaa, tai 750 Wh akulla varustettuun noin neljänneksen. Tai yksinkertaisemmin, pienillä pyörillä saat sillä noin 50 km lisää ajomatkaa, ja tavarafillareillakin keskivertokäyttäjä saa sillä noin 25 km lisää ajomatkaa. Mutta tämän akun käyttötarkoitus ei liene monilla pelkästään ajomatkan kasvattaminen. Se nimittäin tuo mukanaan muitakin etuja:

  • Pieni akku on helppo ottaa mukaan pyörästä latausta varten. Koska se painaa vain noin 1,5 kg ja koko on noin pyöreän maitotölkin kokoa, niin sen voi helposti ottaa mukaan laukkuun ja ladata vaikka työpäivän aikana, kahvitauolla tai muussa vastaavassa tilanteessa.
  • Tällä voi tarvittaessa korvata pyörän pääakun lyhyillä matkoilla. Jos käyt pienillä asioilla, ja et halua esimerkiksi talvella ottaa isoa akkua ulos, niin voit ottaa tämän pienemmän mukaan. Rajoituksena on se, että tämä ei välttämättä anna aivan yhtä paljon virtaa ulos kuin isommat akut, joten pieni tehonpudotus voi olla havaittavissa joissain raskaissa olosuhteissa.
  • Akku on siirrettävissä helposti eri pyörien välillä. Irtotelakoita voi hankkia erikseen. Omassa käytössä ajattelin käyttää tätä esimerkiksi siihen, jos kiinnitän ison Carla Cargon peräkärryn johonkin pyörään, niin lisäakulla saa lisää ajomatkaa jos kyydissä on raskas lasti.
  • Jos pyörän pääakku on unohtunut ladata illan aikana, niin PowerMore akun voit napata mukaan pelastamaan vaikkapa aamun työmatkan.

Joitain rajoituksia pienellä lisäakulla toki on:

  • Jälkiasennettavissa vain Bosch Smart systemillä varustettuihin pyöriin. Me toki asennamme tämän teille vaikka huollon yhteydessä, jos haluatte.
  • Akun telakassa ei ole lukkoa, mutta toisaalta, se on pieni ja kevyt ottaa mukaan.
  • Jos pyörässäsi on jo kaksi akkua, niin kolmannelle ei ole enää tukea.

Powermore lisäakku on noin juomapullon kokoinen, ja se myös kiinnittyy yleensä pyörän juomapullotelineeseen. Lisäakusta menee johto pyörän latausporttiin, ja näitä johtoja on useita eri malleja, jotta kuhunkin pyörään löytyy sopiva. Tällä hetkellä johtoja on 50- 750mm välein. Akkutelineeseen on saatavilla myös pikakiinnitteinen juomapulloteline, joten voi halutessasi vaihdella näiden välillä.

Lisätietoja Boschin sivuilta.

Tai jos haluat katsoa R&M:n sivuilta lisätiedot tai ajantasaisen hinnan lisävarusteena, niin ne löytyvät tästä.

R&M Range Extender Multichargerissa. Pyörässä on erinomainen paikka valmiina lisäakulle.
Powermore jälkiasennussarja. Tämän lisäksi tarvitaan vielä johto akun ja pyörän latausportin välille.